Végkielégítéseket osztogatnak

A BKV egy mézesbödön? 40 milliót kapott a stratégiai igazgató!

A Magyar Nemzet értesülése szerint mintegy negyvenmillió forintos végkielégítést kapott a BKV tavaly áprilisban leváltott stratégiai igazgatója.

2009.07.30 07:08Magyar Nemzet

A napilap csütörtöki számában megjelent írás szerint alig egy évig volt stratégiai igazgató Bosnyák Gyula, mégis 39 millió forintos összeget kapott.

Bosnyákkal eredetileg 2007-től 2011-ig szóló, határozott idejű szerződést kötött a közlekedési társaság, de kinevezése után egy évvel menesztették, mivel kudarcba fulladt a nevéhez köthető, a menetrend-módosítást tartalmazó úgynevezett paraméterkönyv elfogadtatása.

A kurdarc miatt Bosnyák Gyula mellett Somodi László akkori közlekedési vezérigazgató-helyettest is felmentették posztjáról, aki azonban egy fillér végkielégítést sem kapott, mivel őt rendkívüli felmondással küldték el.

A csaknem negyvenmilliós összeg kifizetését egyébként ugyanúgy Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató, jelenlegi általános vezérigazgató-helyettes írta alá, mint Szalainé Szilágyi Eleonóra humánpolitikai igazgató tavalyi százmilliós végkielégítését.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója a lapnak elismerte, hogy valóban jelentős végkielégítést fizettek ki Bosnyák Gyulának, de konkrét összeget nem árulhatott el, mert ehhez az érintett nem járult hozzá. A kommunikációs vezető megerősítette, hogy a végkielégítést valóban Balogh Zsolt szignálta.

Bosnyák Gyula a lap megkeresésére először meglepődött, hogy honnan tudnak a történetről, majd közölte, semmi sem igaz az egészből, és lecsapta a telefont - olvasható a Magyar Nemzetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.