A Fidesz együttműködést ajánl a szakmai munkában

Új vírus - augusztus végén összeül az egészségügyi bizottság

Augusztus végén összeül az Országgyűlés egészségügyi bizottsága, a grémium ülésén az új influenzavírus magyarországi terjedéséről, az oltóanyaggyártás helyzetéről és az egészségügyi intézmények felkészüléséről lesz szó az érintettek bevonásával - közölte a bizottság elnöke, Kökény Mihály (MSZP) csütörtökön.

2009.07.23 14:31MTI

A szocialista politikus MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte, hogy a kérdésben megszólaló politikusok gyakoroljanak önmérsékletet, ne minősítsenek vírusellenes készítményeket vagy vakcinagyártó cégeket, ne tegyenek elbizonytalanító kijelentéseket. "Segítsenek megerősíteni a járványügyi biztonságot azzal is, hogy mértéktartó és korrekt információkat nyújtanak a közvéleménynek" - írta Kökény Mihály. Az MSZP szerint higgadt politizálásra van szükség, ami nem ingatja meg a lakosság bizalmát a közegészségügyi intézményrendszer iránt.

Kökény Mihály közleményében úgy fogalmaz, pártja örömmel fogadja, ha szakmai kérdésekben politikai partnereik együttműködésre törekednek, és a politikusnak abban egyet kell érteniük, hogy az intézkedésekre hivatott szervezetek tudásukat és szervezőkészségüket teljes mértékben a járványveszély leküzdésére fordíthassák.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa szerdán sajtótájékoztatón azt mondta, együttműködést ajánl a Fidesz a kormánynak és az Országgyűlés egészségügyi bizottságának a szakmai munkában. Arra a kérdésre, hogy miben kívánnak együttműködni, segíteni, Pesti Imre kifejtette: fontos, hogy nyilvánosságra kerüljön a vírusellenes készletek nagysága, ezek növelésénél pedig ne politikai, hanem szakmai szempontok döntsenek.

Közölte: együttműködési szándékukat úgy kívánják kifejezni, hogy felkérik Kökény Mihályt, az egészségügyi bizottság elnökét, ha igényt tartanak a Fidesz ismereteire, hívja össze a testület ülését. Kökény Mihály csütörtök közölte: többi között Pesti Imre javaslatára hívta össze a bizottság ülését augusztus végére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.