"A tünetek az esetek többségében jóindulatúak"

WHO: példátlanul gyorsan terjed az új influenza!

Más járványokhoz viszonyítva soha nem látott sebességgel terjed világszerte az új influenza - közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO), amely beszüntette a járvány alakulásával kapcsolatos adatok közlését.

2009.07.17 14:37MTI

"A 2009. évi A(H1N1) vírus nemzetközi szinten példátlanul gyorsan terjed" - figyelmeztetett a WHO a honlapján megjelent közleményében. Az ENSZ szakosított szervezete szerint a múltbeli világjárványok esetében több mint fél év kellett ahhoz, hogy a vírus olyan szinten fertőzzön, mint most hat hét alatt. A tünetek a betegek többségénél azonban jóindulatúak, és az érintettek rendszerint gyógyszer nélkül is felépülnek az első tünetek megjelenése után egy héten belül - áll a közleményben.

"Az egyedi esetek összeszámlálása (a leginkább érintett országokban) már nem szükséges ahhoz, hogy a világjárványt okozó vírus jelentette veszély szintjét vagy jellegét felmérjük, illetve megállapítsuk, hogyan lehet a legmegfelelőbb módon reagálni a betegségre" - állapította meg a WHO. A szervezet a jövőben csak arról ad tájékoztatást, hogy milyen új országokban jelent meg a fertőzés. A WHO a jövőben is kérni fogja ezeket az országokat, hogy közöljék az első eseteket, és lehetőség szerint minden héten hozzák nyilvánosságra az új esetek számát és járványügyi leírását.

A szervezet kérte az érintett országoktól, kísérjék közelről figyelemmel a vírus veszélyességének növekedésére utaló rendkívüli jelenségeket, például az egyes lakosságcsoportokon belüli súlyos, illetve halállal végződő fertőzéseket és a szokatlan tüneteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.