A Fidesz a kínai emberi jogokért

Balog: a kormány lépjen fel az EU-ban, hogy Kínában megszűnjön az etnikai alapú erőszak!

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain azért, hogy Kínában megszűnjön az etnikai alapú erőszak - írta Balog Zoltán, a Fidesz emberi jogi munkacsoportjának vezetője pénteki közleményében.

2009.07.10 13:19MTI

A Fidesz frakciójának emberi jogi munkacsoportja megdöbbenését fejezi ki a kínai Urumcsiban elkövetett ujgurokkal szembeni hatósági erőszak ügyében, s fölszólítja a magyar kormányt, hogy befolyását latba vetve lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain annak érdekében, hogy Kínában megszűnjön az etnikai alapú erőszak - áll a közleményben.

A Fidesz furcsának tartja, hogy miközben a Külügyminisztérium nemzetközi téren azért tesz erőfeszítéseket, hogy Budapesten jöjjön létre egy "Népirtás és Tömeges Erőszak Megelőzési Központ", aközben mind a tibeti, mind az ujgurok elleni tömeges erőszak ügyében a magyar kormány hallgat, és megakadályozza, hogy az Országgyűlés elítélje a Kínában dúló etnikai alapú erőszakot. Vasárnap este zavargásokba torkollott egy békésnek induló ujgur tiltakozó akció Urumcsiban; az etnikai jelleget öltő összetűzésekben legkevesebb 156 ember életét vesztette, több mint ezren megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.