"A Gyurcsány-Bajnai-korszak mindenhová beférkőzik"

MSZP-s kapcsolatokat sejt a "kínai üzlet" mögött a Fidesz

A "Gyurcsány-Bajnai-korszak" már nem a következő választásokra készül, hanem arra, hogy mindenhová beépítse, befészkelje magát a túlélés érdekében - jelentette ki Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

2009.06.18 18:37MTI - Fotó: fidesz.hu

Az ellenzéki politikus szerint állítására legújabb példa az úgynevezett "kínai üzlet". A Heti Válasz arról számolt be, hogy a Belügyminisztérium egykori III/I-es csoportfőnöksége szigorúan titkos tisztjének vállalkozása lehet a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonjának kivitelezője és üzemeltetője.

Cser-Palkovics András a sajtóhírekkel kapcsolatban azt mondta: a "Gyurcsány-Bajnai-korszak" a túlélés érdekében használja múltból átmentett gazdasági erejét, titkosszolgálati kapcsolatait és a diktatúra egykori ügynökeit is ahhoz, hogy mindent, amit még lehet, eltüntessen a hátralévő időben az emberek pénzéből. A 2010-es sanghaji világkiállítás magyar részvételének előkészületeit Huszty András felügyeli, akinek Cser-Palkovics András szerint egyértelműek a szocialista kötődései.

A helyettes szóvivő felidézte, hogy júliusban hirdetik ki az eredményét annak a közbeszerzési pályázatnak, amelyet a magyar pavilon kivitelezésére írtak ki, s amelyen 2,5 milliárd forintot nyer el a győztes pályázó. Ez a győztes - mivel csak ő maradt versenyben - vélhetően a Genexpo 2010 Kft. lehet, amelyet csak 2008-ban hoztak létre - idézte a sajtóhíreket Cser-Palkovics András. Hozzátette: e cég ügyvezetője Dégen István, aki D-24 fedőnéven a III/I-es csoportfőnökség tisztjeként nemzetközi hírszerzéssel, elhárítással foglalkozott.

A Fidesz politikusa szerint így várhatóan olyan cég nyeri a pályázatot, és felel majd a magyar pavilon felépítéséért, üzemeltetéséért, a magyar programok lebonyolításáért, amely tapasztalatok nélküli ugyan, de széles MSZMP-s és MSZP-s kapcsolati hálóval rendelkezik, illetve amelyet a sajtóhírek szerint ügynöki múlttal rendelkező személyi kör vezet. A kínai üzlet mindent elmond a Gyurcsány-Bajnai-korszakról - fogalmazott a helyettes szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.