1.090 pácienst látott el vizitdíj nélkül

A kunhegyesi fogorvos nem szedett vizitdíjat - bíróság elé kerülhet

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egészségbiztosítási Pénztár (MEP) 327 ezer forint megfizetésére kötelezte azt a kunhegyesi fogorvost, aki tavaly februári bevezetése óta nem szedi be a betegektől a vizitdíjat, az ügy várhatóan a bíróság elé kerül - közölte a MEP igazgatója hétfőn az MTI-vel.

2008.02.04 14:00MTI

Az ellenőrzés 2007. február 15. és június 30. közötti időszakra vonatkozott, ezalatt a doktor 1.090 pácienst látott el, azok 300 forintos vizitdíja hiányzik, amelynek beszedése kötelező - tette hozzá Újfaludi Pálné. Tájékoztatása szerint a MEP fizetési felszólítást küldött a fogorvosnak, majd az előírt határidő után a bírósághoz fordult, és kérte a fizetési meghagyás kiadását.

Az érintett, Nagy Levente elmondta, többek között azért tekint el a vizitdíj beszedésétől, mert az alkotmány szerint a kormány kötelessége az egészségügyi ellátás anyagi fedezetéről való gondoskodás.

A bevétel, amit gyógyító tevékenységére fordíthatna, természetesen hiányzik, de ezt többletmunkával pótolja. Jelezte: a fizetési meghagyás ellen ellenkérelemmel fog élni, így várhatóan per lesz belőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.