"Az önkormányzatok kapjanak elővásárlási jogot"

A Fidesz mentőövet dobna a bajba került lakáshiteleseknek

A Fidesz a bajba került lakáshitelesek megsegítése érdekében azt javasolja, hogy az önkormányzatok kapjanak elővásárlási jogot az árverésre bocsátott ingatlanokra, a korábbi tulajdonosok pedig szociális bérlakásként használhassák tovább a lakást - jelentette be Szatmáry Kristóf fideszes képviselő és Csomor Ervin a XVI. kerületi önkormányzat alpolgármestere csütörtökön.

2009.05.21 14:11MTI

A Fidesz a bírósági végrehajtásról szóló törvényhez nyújtott be módosító javaslatot. Ebben az szerepel, hogy az elővásárlási jogot az önkormányzat akkor kapná meg, ha az ingatlant, szociális bérlakásként továbbra is fenntartja a korábbi tulajdonosok számára - mondta Szatmáry Kristóf.
 
A politikus szerint ugyan az Alkotmánybíróság korábban megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy elővásárlási jogukkal éljenek, de speciális esetekre fenntartotta ezt a lehetőséget. Csomor Ervin szerint cél az is, hogy a bérlő, ha anyagi helyzete rendeződik, 5 éven belül vissza tudja vásárolni a lakást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.