Tapasztalatlan, képzetlen - stróman?

Kockázatos Ficsor Ádám kinevezése!

Súlyos kockázatokkal jár a szakemberek szerint, hogy Bajnai Gordon kormányfő a teljesen tapasztalatlan és képzetlen, a titkosszolgálatok munkájáról utcai szintű ismeretekkel rendelkező, 29 éves Ficsor Ádámra akarja bízni a nemzetbiztonsági szolgálatok irányítását

2009.04.20 06:41Magyar Hírlap

Erről írt hétfőn a Magyar Hírlap. Egy, a lapnak nyilatkozó volt titkosszolgálati tábornok úgy vélte: az elhibázott kinevezés hátrányai akkor ütköznek majd ki, amikor a leendő miniszternek a CIA igazgatójával vagy éppen az orosz FSZB vezetőjével kell tárgyalnia.

A szakértők szerint süllyedőben vannak a magyar szolgálatok, aminek egyértelmű jele, hogy sem a tárcavezető, sem az államtitkár nem ért ahhoz, amivel megbízták.

Demeter Ervin, a Fidesz képviselője, az Orbán-kormány volt titokminisztere hangsúlyozta: Ficsor Ádám szakbizottsági meghallgatáson elmondott közhelyes céljai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

Simicskó István, a bizottság kereszténydemokrata elnöke úgy látja, Ficsor kinevezésével a Gyurcsány Ferenchez köthető körök működnek tovább a szolgálatok környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.