Nem jár a nyolcszázezer forintos havi juttatás

Felesége idén nem írja alá Toller László vagyonnyilatkozatát

Felesége idén nem írja alá a másfél évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatát - írta csütörtökön az Új Dunántúli Napló.

2008.01.31 09:11MTI

Toller Tünde a lapnak adott interjújában azt mondta: a dokumentum leadási határideje éppen csütörtökön jár le, de "elege lett a cirkuszból, az igaztalan vádakból", ezért azt nem írja alá. Hozzátette, hogy döntése előtt "másokkal", köztük Szili Katalin házelnökkel is egyeztetett. Az asszony közlése szerint ezzel Toller László a mandátumát nem veszti el, mintegy nyolcszázezer forintos havi juttatása azonban ezt követően már nem jár. Ha a családnak emiatt anyagi problémái lesznek, Toller Tünde kölcsönt vesz fel.

A szocialista politikus felesége ennek kapcsán határozottan cáfolta, hogy férje a balesetét megelőzően ünnepelte volna első milliárdjának megszerzését. Azt mondta, "Laci sokat viccelődött, társaságban valóban elsütötte ezt, de poénnak szánta, amin mindenki nevetett". Toller Tünde kijelentette: nincs szó bankszámlákon pihenő hatalmas összegekről. "A férjem a baleset időpontjában 56 éves volt, nagyon régóta dolgozott. Országgyűlési képviselőként, valamint Pécs polgármestereként nem voltak anyagi gondjai, de soha nem élt nagyzoló életet".

Az asszony arra a kérdésre, hogy a közelmúltban kezdeményezték Toller László cselekvőképtelenné nyilvánítását, miközben ezt ő maga is megtehette volna, azt válaszolta, hogy neki "esze ágában sem volt" ezt tenni. "Nem viselném el, hogy csak egy testként tartsák nyilván, amíg itt van közöttünk. Ő a gyermekem édesapja, és továbbra is töretlenül bízom a felépülésében" - olvasható a baranyai napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.