A feleség nem kíván összegekről beszélni

Toller László táppénzt és fizetést is kap?

Toller László feleségének tudomása szerint a másfél évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő férje táppénzen van. Toller Tünde erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt csütörtökön.

2008.01.17 09:53MTI

"Úgy tudom, hogy táppénzen van, de nem Pécsett, mint volt polgármester. (...) Országgyűlési képviselőként kapja havonta a juttatását" - mondta Toller Tünde a riporter azon kérdésére, hogy a politikus parlamenti képviselőként vagy polgármesterként van-e táppénzen.

Toller Tünde a riporter felvetésére, mely szerint akkor Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója nem tudja, mi a valós helyzet, mert ő azt mondta: Toller László polgármesterként kap táppénzt a baleset időpontjától számított két évig, és mivel munkahelyi balesetet is szenvedett, teljes korábbi fizetését is kapja, az asszony úgy reagált, hogy "nem, ez nem felel meg a valóságnak, hanem az, amiket írnak az újságok, hogy van a fizetése és a táppénze".

Amikor a riporter arra kérte, segítsen eligazodni a témában, Toller Tünde azt mondta: "nem én vagyok arra hivatott, hogy erre válaszoljak. Annyit tudok, hogy a férjem kapja a parlamenti fizetését, ami megjár, és amiről nem én tehetek, nem más tehet, ilyen törvények vannak". Hozzátette, hogy pénzről, összegekről nem kíván beszélni, de amiket az újságok írnak, az a két-háromszorosa annak, amennyit a képviselő valójában kap.

Később arról beszélt, hogy Toller László a Parlamenttől kapja a fizetését, ugyanakkor táppénzre is jogosult lenne, de mivel az egy év táppénz lejárt, szeptember óta semmilyen táppénzt nem kap a férje után. Toller Tünde szólt arról is, hogy Toller László helyett, saját nevével ő írta alá férje vagyonnyilatkozatát. "Szóltak nekem, hogy nekem kell aláírnom, mert a férjem nem tudja aláírni" - mondta.

Arra a kérdésre, hogy ki szólt neki, Toller Tünde úgy választolt, hogy "én ezt az utasítást kaptam, és nem magamtól találtam ki, hogy le kell adnom a férjem vagyonnyilatkozatát ugyanúgy, ahogy a velünk közös háztartásban élő kisgyerekét és a saját vagyonnyilatkozatomat is. A képviselő akkor nem kaphat fizetést, ha nem adja le a vagyonnyilatkozatát. (...) Azt senki nem gondolja komolyan, hogy ha nem tudja személyesen leadni, akkor nem adjuk le a vagyonnyilatkozatot".

Toller Tünde az ügyben folyó ügyészségi vizsgálatra vonatkozó kérdésre azt válaszolta: még semmilyen tájékoztatást nem kapott férje tiszteletdíjával kapcsolatos ügyészségi álláspontról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.