Kórházban az egykori miniszterelnök

Előrehaladott agysorvadás: szerbül beszél Horn Gyula

Borzalmas állapotban Horn Gyula? Az egykori miniszterelnök sokszor már nem magyarul, hanem szerbül beszél a látogatókkal, orvosokkal, nővérekkel. A 77 éves, az előrehaladott agysorvadás miatt az Állami Egészségügyi Központ VIP-részlegén fekvő beteghez gyakran tolmácsot kellett hívni

2009.03.18 10:26Napi Ász

Horn szerb-horvát nyelvtudása a legkevésbé sem meglepő: , 1963 és 1969 között Belgrádban teljesített külügyi szolgálatot, majd nagykövetségi titkárként, tanácsosként dolgozott.

Ezen túl kiválóan beszél oroszul és angolul is.

A Napi Ász úgy tudja: családja rendszeresen látogatja a volt miniszterelnököt, ám a mostani politikai elit - Szekeres Imre honvédelmi miniszter kivételével - nemigen szakít rá időt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.