Mobil Sárga Csekk

FHB: már mobiltelefonról is lehet csekket fizetni

Mobiltelefonon keresztül is fizethetik csekkjeiket a Pannon és a T-Mobile ügyfelei péntektől - közölte az FHB Kereskedelmi Bank az MTI-vel pénteken. A két mobilszolgáltató ez év február 27-től a Mobil Sárga Csekk funkcióval bővíti MobilFizetés szolgáltatását.

2009.02.27 15:54MTI

A csekkek a szolgáltatásra szerződött ügyfelek számára biztosított, dinamikus SIM kártyára telepített MobilFizetés alkalmazással, az ügyfél MobilFizetés bankszámlájának terhére fizethetők be. Kappéter Béla, az FHB Jelzálogbank Nyrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a szolgáltatás nemcsak az FHB jelenlegi ügyfelei előtt áll nyitva, ezzel együtt, ha egy ügyfél igénybe kívánja venni a szolgáltatást, a mobilszolgáltatója nyit számára egy FHB-s bankszámlát, amelynek segítségével a tranzakciókat végrehajthatja.

A kommunikációs igazgató hozzátette: a bank célja, hogy a szolgáltatás alternatívát nyújtson a bankkártyás, valamint az internetes fizetéssel szemben. A szolgáltatástól a bank emellett azt is várja, hogy jelentősen megnöveli az FHB-s folyószámlával rendelkező ügyfelek számát.

A szolgáltatás használata során küldött SMS-ek díja 20 forint üzenetenként, míg a szolgáltatás alapdíján kívül a bank is költséget számol fel a tranzakciók után. A Pannon, a T-Mobile és az FHB Bank 2008 októberében vezette be a MobilFizetés szolgáltatást, amely lehetővé teszi különböző pénzügyi műveletek mobiltelefonos intézését, illetve szolgáltatások és termékek megvásárlását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.