Az ifi szervezetek nem voltak jogosultak a pénzre

Megdöbbent az SZDSZ: miért van ekkora csend Zuschlag János vallomása után?

Döbbenetes, hogy senki nem háborodott fel Zuschlag János keddi vallomásán, amelyben a pártok ifjúsági szervezeteinek finanszírozásáról is beszélt - háborodott fel Léderer András.

2009.02.20 12:16MTI

Léderer András emlékeztetett arra, hogy Zuschlag János, az MSZP egykori országgyűlési képviselője a bíróságon tett vallomásában azt mondta: 1998-tól kezdve politikai alkuknak köszönhetően a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei folyamatosan, több tízmillió forint olyan támogatásban részesültek, amelyre nem voltak jogosultak. 

Gusztos Péter kifejtette: az Új Generáció soha nem próbálkozott azzal a trükkel, amelyet rajtuk kívül gyakorlatilag valamennyi parlamenti párt ifjúsági szervezete eljátszott, vagy eljátszik. 

Eszerint saját magukat civil szervezetként hozták létre, együttműködési megállapodást kötöttek saját anyapártjukkal és voltak olyan évek, amikor forrásokat kaptak közvetlenül az állami költségvetés civil szervezeteknek szánt pénzeiből. Gusztos Péter szerint ezt csinálja a Fidelitas és ezt csinálta az MSZP ifjúsági szervezete is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.