Még a Zuschlag-per is csúszik a hó miatt

1998-tól indult a fusizás? Zuschlag szerint igen!

Zuschlag János szerint 1998-ban változott meg a politikai ifjúsági szervezetek pályázati támogatási rendszere; az egykori szocialista politikus elárulta: a pályázatokon azt megelőzően egyaránt nyertek a bal- és a jobboldali ifjúsági szervezetek.

2009.02.17 10:05MTI

1998-ig senkinek nem szúrt szemet, hogy a politikai ifjúsági szervezetek sikeresen pályáztak a gyermek és ifjúsági alapprogramhoz – mondta az elsőrendű vádlott az ellene és tizenöt társával szemben folytatott perben. 1998-tól a jogszabályváltozások megteremtették a civilszervezetek támogatási rendszerét, ebből azonban kizárták a politikai ifjúsági szervezeteket.

A delegálási és döntéshozatali rendszeren keresztül azonban lehetővé vált, hogy ezek a politikai szervezetek megoldják finanszírozási problémáikat, érvényesítsék akaratukat – fogalmazott Zuschlag János.

A volt szocialista politikus bírósági meghallgatása a múlt héten kezdődött el, az előző tárgyaláshoz hasonlóan a keddit is élénk sajtóérdeklődés kíséri.

Zuschlag Jánost különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével vádolják, s 2007. szeptember 21-e óta előzetes letartóztatásban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.