Közlekedés

Repedéseket találtak a 3-as metró felújított szerelvényein

A gyártó elismerte a hibát.

2020.05.20 16:13ma.hu

A múlt héten jelezte a BKV vezetése, hogy a szokásos karbantartás közben repedést találtak a nemrég felújított M3-as metrókocsik aljára felszerelt egyik áramátalakító berendezés tartóvasán - írta a Facebookon Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. Beszámolója szerint kiderült, hogy nem egyedi a hiba, műszerekkel is megvizsgálták mind a 222 kocsit, és 92-n felfedeztek a tartóvasban repedést.

Ezt a BKV jelezte az orosz gyártónak, amely elismerte a hibát, és erősebbre cseréli a tartóvasakat. A nyáron minden kocsin megtörténik a csere, ennek és a leállásnak a költségeit is a felújítást végző orosz fél kell, hogy megfizesse.

A Budapesti Közlekedési Vállalat tájékoztatása szerint ma nem fut olyan metrókocsi forgalomban amin repedés van, és a kocsik kivonása a metrófelújítás miatt nem okoz jelentős gondot.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint a metrókocsik aljában, a padló alatt található a körülbelül hűtőszekrény méretű szerkezet, amely az energiát szolgáltatja a fedélzeti berendezéseknek. Ezeket vékony konzolos tartókra szerelte fel a gyártó Metrovagonmas. Az egyesület szerint súlyos balesetet okozna, ha egy ilyen szekrény leszakadna egy kocsi aljáról menet közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.