Közlekedés

Tanulóvezető előtt büntetőfékezett egy sofőr Szombathelyen - videó

Szabad volt előtte az út, mégis büntetett.

2020.05.20 08:53ma.hu

Tanulóvezető előtt fékezett szándékosan egy autós Szombathelyen.

A lámpa zöldre váltása után a tanuló teljesen normális ütemben indult, majd néhány másodperc múlva egy Toyota szabályosan besorolt elé a külső sávból. Ahelyett, hogy továbbhajtott volna az üres sávban, inkább szinte állóra fékeztette a tanulóautót - írja a 112press.

A tanuló nem értette, hogy "ezt miért kapta", az oktató rendkívül higgadtan kezelte a helyzetet. A toyotás talán arra próbálta így felhívni a tanuló és oktatója figyelmét, hogy menjenek a külső sávba. Csakhogy lakott területen belül, párhuzamos közlekedés esetén nincs semmilyen jobbra tartási kötelezettség, amennyiben a sofőr nem akadályoz a haladásban másokat.

Mivel az autóban hátul is volt kamera, jól látható, hogy a tanulóvezető márpedig nem akadályozott senkit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.