Koronavírus

Családja kérésére karanténba vonult a 100 esztendős Bálint gazda

Lemondta minden előadását.

2020.03.21 13:13ma.hu

Lemondta minden előadását, és családja kérésére házi karanténba vonult a 100 éves Bálint gazda. Az ország kertésze nehezen viseli, hogy legfeljebb csak a ház körül tevékenykedhet - írja a Blikk.

"Valóságos fegyőrré váltam, mert Gyurka nehezen szokta meg, hogy nem mehet sehova” – mondta a lapnak Bálint György felesége, Antónia.

Bálint gazda azért a ház körül és azon belül is talál elég tennivalót, hiába kérik sokan, hogy inkább pihenjen." Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám... Éppen a szőlőt metszem, kihasználom a jó időt. A karantén nélkül is sokan mondták, hogy pihenjek többet, de nem tudok. Már reggel a számítógépnél ülök, válaszolok a levelekre. Ezt most is megtehetem mindennap, de az utcára nem engednek a szeretteim, az unokáimtól és a dédunokáimtól is el vagyok tiltva. Telefonon beszélünk csak, így adjuk le a bevásárlólistát is. A fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt" - mondta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.