Járvány

Koronavírus - Kórházba került egy fővárosi anyaotthon lakója

A Vöröskereszt otthonában két hétig tartó karantént rendeltek el.

2020.03.21 13:06ma.hu

A 444.hu úgy tudja, hogy koronavírus miatt került kórházba a Magyar Vöröskereszt egyik fővárosi anyaotthonának lakója pénteken. Az otthonban bántalmazott nők élnek gyermekeikkel, illetve krízishelyzetbe került várandós nők, a helyzetük már a járvány előtt is rendkívül nehéz volt.

Az otthonban a Vöröskereszt most két hétig tartó karantént rendelt el, vagyis az épületben lakó anyák és gyermekeik nem hagyhatják el az intézményt. Az otthont fertőtlenítették, de a lakók helyzetét nehezíti, hogy közös fürdőszobákat és konyhát használnak.

Az intézmény dolgozói otthonaikba vonultak vissza, házi karanténba. A Vöröskereszt egyik önkéntes munkatársa viszont beköltözött az otthonba, vállalva, hogy bent tölti a karantén kéthetes időtartalmát. Ő vigyáz most a kórházba került nő két gyermekére, illetve nyújt segítséget a többieknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.