Ügyészség

Vádat emeltek a feleségével több bankot kirabló magyar tévés ellen

Hatalmas adósságot halmoztak fel, nem tudtak törleszteni.

2020.01.29 15:15ma.hu

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt.

A vád szerint a házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24.000.000,- Ft-ot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket.

Az egyik vidéki tévében dolgozó férj ekkor határozta el, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni.

2016. augusztus 18-án a férj egy Budapest, X. kerületében lévő bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több, mint kétmillió forint készpénz átadására kényszerítette a pénztárost, majd a helyszínről elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár immár együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, a férj az autóban arcát részben eltakarta, majd a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközt az egyik alkalmazottra fogta, így követelte a készpénz átadását. Ezután a helyszínről a felsége által vezetett autóval elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból több, mint egymillió, míg 2019. július 1-én egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a Monori Járási Ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a Monori Járásbíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.