Megállt a magzat szíve, de segítség nem érkezett

Szülésznő miatt halt meg egy csecsemő?

Tavaly május 16-án jelentkezett terhesgondozásra a szombathelyi Markusovszky Kórház szakrendelésén Horváth Rudolfné. Az asszonynak két héttel korábban azt mondták, hogy terhessége 29. hetében van, ekkor azonban már azt, hogy a 35.-ben - mondta az apa, Horváth Rudolf.

2009.01.07 09:31hirado.hu

A szakrendelésen megállapították, hogy a koraszülés veszélye áll fenn, majd gyalog átküldték az asszonyt a száz méterre lévő szülészetre. Ott az anya elmondása szerint hosszú időre magára hagyták - írja a hirado.hu. 

Az egyik szülésznő később észrevette, hogy a magzatnak nincs szívhangja, ezt azonban csak akkor közölte az orvossal, amikor az visszaért az osztályra. A szülők beszámolója szerint ekkor az orvos trágár szavakkal felelősségre vonta a szülésznőt, hogy miért nem értesítette korábban, majd maga is megbizonyosodott róla, hogy nincs szívhang és közölte, hogy valószínűleg elveszítik a gyereket. Az anyát rögtön megcsászározták, de a baba már halott volt, mikor világra segítették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.