A Fidesz sajnálja

Navracsics karót kapott Fábrytól

A jobboldal azért drukkol, hogy végre megbukjon a Gyurcsány-kormány, a Fidesz ellenben nem tesz semmit sem ezért - legalábbis Fábry Sándor szerint, aki elégtelent írna legszívesebben a párt indexébe.

2009.01.06 10:39Magyar Nemzet/Hiradó

A közember nem élhet a permanens közéleti izgalom állapotában, de az ellenzéknek az elmúlt hat év alapján ez kutya kötelessége lett volna, ez a hat esztendő ugyanis messze túllépte a demokrácia határait - nyilatkozta Fábry Sándor a Magyar Nemzetnek.

Fábry Sándor A humorista hozzátette: ha arra gondol, hogy mindennek az ellenzék hat évig alig tudott gátat vetni, elégtelenen kívül más osztályzatot nem tud az indexébe beírni. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője minderre a Hír Tv Péntek 8 című műsorában úgy reagált: neki ez nagyon fáj.

Arra a felvetésre, hogy eddig miért nem buktatták meg a kormányt, azzal érvelt: a Fidesznek és a KDNP-nek nincs többsége a parlamentben.

Ha pedig nem hiszünk abban, hogy a konfliktusokat értelmes dolog vitában rendezni, akkor csak egy másik út marad, a fegyveres ellenállás vagy a fegyveres közdelem, az pedig tragédia lenne Magyarország számára - szögezte le Navracsics.

Navracsics Tibor A Népszabadság arról ír: a jobboldalt feszíti a kérdés, miért nem tesz a Fidesz semmit a Gyurcsány-kormány megbuktatásáért. Pedig Orbán Viktor pártelnök "szilveszteri üzenete" az: ha a nyári európai parlamenti választáson sokan vesznek részt, és a változások mellett szavaznak, annak meglesznek a következményei.

A lap egyébként úgy tudja, a Fidesz nem kezdi korábban a szokásosnál az EP-kampányt, valamikor tavasszal lesz a start. A párt vezérkara a jövő héten valószínűleg előzetesen dönt az EP-listáról, a névsort a párt választmánya január 17-én szentesítheti.

Nagy meglepetésre vélhetően nem kell számítani a lajstromban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.