Kamat- és adócsökkentésre lenne szükség

Navracsics: a Gyurcsány-kormány szembemegy Európával

A Gyurcsány-kormány szembemegy Európával, ahol kamat- és adócsökkentés a válasz a gazdasági válságra - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

2008.11.28 12:00MTI

A Fidesz azt kéri a kormánytól, hogyha már nem hallgat az ellenzéki pártra, akkor fogadja meg más európai országok javaslatait és a gazdaságélénkítést, az adókönnyítést helyezze előtérbe. Navracsics Tibor közölte: a kormány másfél hónapja ismerte fel, hogy valóban válság van Magyarországon, de a válságot kezelni és nem félrekezelni kell, ahogy azt a kormány teszi. 

A legutóbbi OECD-jelentés a Fidesz frakcióvezetője szerint egyértelműen fogalmaz, amikor a válságból kivezető utat mutatja meg: gazdaságélénkítésre, jegybanki kamatvágásra és adócsökkentésre van szükség. A jegybanki alapkamat-csökkentés jó lépés volt, bár nagyobbat is el tudtunk volna képzelni - fogalmazott a frakcióvezető. Hozzátette, most a kormányon lenne a sor, az európai trenddel párhuzamosan adó-, és járulékcsökkentésre lenne szükség, amely beindíthatná a növekedést. Navracsics Tibor szerint azonban a Gyurcsány-kormány szembemegy Európával, ahol "meglépték" a kamat- és adócsökkentést is. 

A kormányzati politika miatt leszakadtunk Európától, Magyarország az egyetlen ország a térségben, amelynek gazdasága recesszióba süllyedt. Ha már az ellenzéki pártra nem hallgat a kabinet, legalább Európa más országainak javaslatait kellene megfogadnia - közölte Navracsics Tibor. Hozzátette: a kormánynak már papírja is van a rossz válságkezelésről, hiszen az Európai Bizottság által közzétett gazdaságélénkítő csomag adókönnyítésre, kamatcsökkentésre sarkallja a tagállamokat. Navracsics Tibor bejelentette: a Fidesz és a KDNP december 8-i frakcióülésére meghívták Havasiné Orbán Máriát, az államfő jelöltjét a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.