Az ország legkorszerűbb létesítménye lett

Már nagyon kellett! Átadták a szentesi légimentő-bázist

Átadták hétfőn a szentesi légimentő-bázist, amely az ország legkorszerűbb ilyen létesítménye, s a légi mentés feltételeit Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén biztosítja.

2009.01.05 13:23MTI

A szentesi, az ország hetedik légimentő-bázisa széleskörű összefogás eredményeként jött létre, az építés költségéhez, az Egészségügyi Minisztérium mellett, politikai hovatartozástól függetlenül hozzájárultak a térség önkormányzatai is - mondta a kormányszóvivő. 

Székely Tamás egészségügyi miniszter hangsúlyozta, a szentesi bázis működésével a korábbi 60 százalékról 85 százalékra nőtt az országban a 15 percen belül mentőhelikopterrel elérhető területek aránya. A következő években 11,5 milliárd forintot fordítanak a mentés korszerűsítésére. 

Az összegből, a légimentő-bázisok korszerűsítése mellett, új földi mentőállomásokat alakítanak ki, többet felújítanak, eszközöket szereznek be és javítják a járműpark állapotát - közölte a tárcavezető. Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezetője elmondta, a bázis három hónap alatt épült föl, osztrák tervek adaptálásával. A bázis, a fűtött hangár mellett, egészségügyi és műszaki raktárral, önálló fénytechnikával és saját töltőállomással is rendelkezik. 

A bázison négyen teljesítenek egész évben folyamatos szolgálatot: egy pilóta, egy orvos, egy mentőtiszt és egy műszaki szakember - mondta az igazagtó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.