Újraindulhat a légi mentés a Dél-Alföldön

Az év végére elkészülhet a szentesi légimentő-bázis

Az év végére elkészülhet a szentesi légimentő-bázis, így négy esztendő után újraindulhat a légi mentés a Dél-Alföldön - közölte Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezetője szerdán a szentesi repülőtéren.

2008.07.02 12:14MTI

A dél-alföldi légi mentés újraindulásával Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-1,2 millió lakosának sürgősségi ellátása lényegesen javulni fog - mondta a szakember a bázis terveit bemutató sajtótájékoztatón. A légimentő-bázis, amely a tervek szerint december végére készülhet el a kor minden követelményének megfelel majd - közölte Túri Péter.

A repülőtéren megépül egy 235 négyzetméteres, acélszerkezetű hangár az ahhoz kapcsolódó, csaknem 100 négyzetméteres szociális blokkal, egy 200 négyzetméteres beton és egy 800 négyzetméteres füvesített leszállóhely és gurulóút, valamint az üzemanyagtöltő állomás, 10 ezer literes kerozintartállyal. Túri Péter elmondta, hogy a beruházáshoz -, amelyet 60 millió forinttal támogat az Egészségügyi Minisztérium - 2007 májusa óta rendelkeznek érvényes építési engedéllyel.

Magyar Anna (Fidesz), a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke az önkormányzatok összefogása eredményének nevezte, hogy hamarosan elkezdődhet a bázis építése. Összesen 29 önkormányzat - köztük Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye, környező városok és kisebb községek is - ajánlottak föl együttesen több mint 40 millió forintot a beruházásra, Szentes városa pedig a helyszínt biztosítja ingyenesen - közölte a politikus.

A régióban nagyon sok baleset történik, különösen súlyos a helyzet a 43-as úton, amelyen Románia és Bulgária uniós csatlakozását követően többszörösére nőtt a forgalom. A régióban havonta 50-70 esetben lenne szükség légi mentésre - közölte a közgyűlési elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.