Készenlétben a szeretetszolgálat

Magyar orvosi csapat is indulna segíteni a Gázai övezetbe

Készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját a Baptista Szeretetszolgálat a Gázai övezetben történtek miatt - közölte a szolgálat hétfőn az MTI-vel.

2008.12.29 12:50MTI - Fotó: Sky News

Mint írták, miközben folynak az egyeztetések az egyiptomi és palesztin nagykövetséggel egy esetleges orvosi segítségnyújtásról a Gázai övezetben, a Baptista Szeretetszolgálat már készenlétbe helyezte egészségügyi csoportját.

Az öt fős csapat három orvosból és két mentőápolóból áll. A szolgálat mentőcsapata saját orvosi felszerelésein kívül nagy értékű gyógyszereket vinne magával a háborús térségbe.

A nemzetközi szabályoknak megfelelően a csapat akkor fog elindulni, ha az érintett felek hivatalosan is megerősítik a felkérést, és biztosítottak lesznek a biztonságos munkavégzés feltételei - írták.

A szombat óta tartó légitámadásoknak már több mint 300 halálos áldozata van. A magyar Külügyminisztérium hétfőn azt közölte az MTI-vel: nyomatékosan tanácsolják a magyaroknak, hogy ne közelítsék meg a Gázai övezetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.