Légitámadás érte az Iszlám Egyetemet is

A Hamász izraeli kormánytagok megölésével fenyegetőzik

A Hamász radikális palesztin mozgalom azzal fenyegetőzik, hogy izraeli kormánytagokat öl meg annak megtorlásául, hogy a zsidó állam hadserege támadja a Gázai övezetet - Az izraeli légierő vasárnap késő este csapást mért a gázai Iszlám Egyetemre, a Hamász egyik fontos kulturális jelképére is.

Égő pokol: Egymás után érték izraeli rakétacsapások Gázát képgaléria

2008.12.29 07:55MTI

A Hamász radikális palesztin mozgalom azzal fenyegetőzik, hogy izraeli kormánytagokat öl meg annak megtorlásául, hogy a zsidó állam hadserege második napja támadja a Gázai övezetet.

A Háárec című izraeli lap honlapján Fatah Hamádot, a mozgalom egyik magas rangú vezetőjét idézte, aki közölte, hogy a kiemelt célpontok között van Cipi Livni külügyminiszter és Ehud Barak, a védelmi tárca irányítója.

A Hamász egyben a Ciszjordániát ellenőrző Palesztin Hatóság tagjait és mindazokat az arab világbeli vezetőket is megfenyegette, akik a szervezet ellen szövetkeznek. A lap szerint ez utóbbi üzenet az egyiptomi vezetésnek szól.

Izraeli légicsapás az Iszlám Egyetemre

Az izraeli légierő vasárnap csapást mért a gázai Iszlám Egyetemre, a Hamász radikális mozgalom egyik fontos kulturális jelképére - közölte a palesztin szervezet.

Az egyetem épülete ellen egyetlen vadászbombázó intézett támadást. Szemtanúk beszámolója szerint robbanássorozat rázta meg a tanintézet területét, de senkinek sem esett bántódása. A városközpontban lévő egyetem környékén tüzek és sűrű füstfelhők is keletkeztek.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője később azzal indokolta a csapásmérést, hogy az egyetemi épületben rakétalövedékeket, robbanóanyagokat és olyan elektronikai berendezéseket gyártanak, amelyeket a Hamász aktivistái használnak Izrael elleni támadásaik során.

Emellett az egyetemen milicisták összejöveteleket tartanak, és fegyvereket is tárolnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.