5 milliót kap

Megtartaná a kártérítés egy részét az olaszliszkai lincselő

A Szögi családnak is fizetne, de a pénz egy részét szeretné megtartani.

2019.04.03 15:19ma.hu

Mint ismeretes, a rossz börtönkörülmények miatt 5 millió forintos kártalanítást kapott a magyar államtól ifjabb H. Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja. A férfi a neki megítélt milliókból fizetne a Szögi családnak, de a pénz egy részét szeretné megtartani - közölte ifjabb H. Dezső ügyvédje a Borssal.

Az elmúlt napokban szárnyra kapott a hír, hogy bár az olaszliszkai lincselő megkapja az ötmillió forintos kártérítést, azt nem utalják tovább Szögi Lajos családjának. A család jogi képviselője szerint viszont valószínűleg megkapja a család a pénzt. A végrehajtó zárolta az összeget, így a férfi nem férhet hozzá. A Magyar Bírósági Végrehajtó Kar elnöke, Schadl György korábban közölte, hogy a végrehajtó január­ban követelésfoglalással élt, amit megküldött az Igazságügyi Mi­nisztériumnak. Véleménye szerint heteken belül az áldozat családjának számláján lehet az összeg, hacsak az elítélt jogi úton nem lassítja a folyamatot.

Képviselője szerint Ifjabb H. Dezső nem tenne keresztbe, ám "már nagyon készül a sza­badulására, a rácsok mögött tanult, dolgozott, fegyelmije nem volt, abszolút mintarabnak számít. Megváltozott em­berként szeretne visszailleszkedni a társadalomba" – mondta az ügyvéd, hozzátéve, rengeteg kártalanítási ügyük van, többnyire nincs is tudomása arról, hogy az ügyfelei milyen bűncselekményt követtek el korábban, hiszen a megbízásuk alapvetően a büntetés-végrehajtással kapcsolatos kártalanításról szó. A Borsnak a szegedi ügyvédi iroda vezetője azt is mondta, sokáig nem is volt tisztában azzal, hogy az ügyfele miért van börtönben, meglepődve olvasta az újságcikkeket a múltjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.