Bűnügy

Megbilincselve vittek el egy volt fideszes képviselőt

További négy személyt is őrizetbe vettek.

2018.12.19 14:33ma.hu

Bilincsben vitték el az encsi járási hivatalból a hivatal vezetőjét, Ó. Ferenc volt fideszes parlamenti képviselőt – írta meg az Index. A Központi Nyomozó Főügyészségtől kapta meg a portál a választ arra, hogy mi történt: mint írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat tett feljelentést vezető beosztású hivatalos személy ellen. A hivatalos megfogalmazás szerint előnyért hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoznak.

Az ügyészség két személyt vett őrizetbe, őket gyanúsítottként hallgatták ki.

Az Index úgy tudja: Ó. Ferencet a hivatal parkolójában teperték le és bilincselték meg, egy étteremben pedig a hivatal egy ott ebédelő munkatársát vették őrizetbe. Korábban a portál arról is írt, hogy rajtuk kívül még négy embert elfogtak, de ezt az ügyészség nem erősítette meg.

A Miniszterelnökség pedig azt közölte az MTI-vel: Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.