Új év: rosszabb életszínvonal

Átlagosan öt forinttal emeli árait a Magyar Posta

A Magyar Posta Zrt. által továbbított küldemények hatósági díjai a legtöbb alapszolgáltatás esetében 5 forinttal emelkednek 2009. január 1-jével.

2008.12.23 09:27MTI

A lakosság által leginkább igénybevett szolgáltatások, így a szabványlevél feladási díja 70 forintról 75 forintra nő, az 50 grammos levelezőlap ára 100 forintról 105 forintra emelkedik jövőre. A tértivevényes különszolgáltatásért januártól 125 forintot, vagyis 5 forinttal többet kérnek a postákon, míg az ajánlott levelekért 10 forinttal többet, azaz 200 forintot. 

A "saját kézbe" szolgáltatás 190 forintba kerül majd. A módosítások nem érintik a belföldi elsőbbségi levél árát, míg a belföldi EMS gyorsposta szolgáltatás díja 15 százalékkal csökken. 

A társaság szóvivője szerint az árváltoztatás a posta lakossági ügyfeleit érinti a legkisebb mértékben. A posta forgalmának 93-94 százalékát a vállalati ügyfelek indítják, míg az egyéni felhasználók átlagosan kevesebb mint két levelet adnak fel évente Magyarországon - fűzte hozzá. 

Az Európai Unióban a Magyar Posta nyújtja a legolcsóbban a szolgáltatásait, hiszen a rendszerváltás óta eltelt közel másfél évtizedben jóval az infláció alatt emelte árait - jegyezte meg Tomecskó Tamás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.