Közszolgálat

Sikeresnek ítélték a közszolgálati konzultációt a szakszervezetek

Lezárult az ágazati szakszervezetek által szervezett közszolgálati konzultáció, amelyet Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke sikeresnek ítélt meg.

2018.10.06 23:30MTI

A konzultáció eredményéről tartott sajtótájékoztatón Boros Péterné azt mondta, a szeptember 21-én kezdődött, 8 kérdésből álló konzultáción csaknem 50 ezren vettek részt.

Hangsúlyozta: rendkívül sikeresnek ítéli az akciót, mert az emberek a feltett nyolc kérdésben a szakszervezetekkel megegyező állásponton voltak. A konzultáció eredménye Boros Péterné szerint fontos információ a kormánynak és kötelezettség a szakszervezeteknek, mert ezt az eredményt kell képviselniük a kormánnyal folytatott bértárgyalásokon. A szakszervezeti vezető azt kérte a kormánytól, hogy a konzultáció eredményét a tárgyalásokon vegye figyelembe.

Boros Péterné szerint az emberek azt mondták ki a konzultáción, hogy családbarát, modern munkahelyeket akarnak a közszolgálatban, a munkáért kapott bérből pedig a dolgozók meg tudjanak élni.

A válaszadók jelentős többsége szerint a közszolgálati munkaerőhiányt csak jelentős mértékű általános béremeléssel lehet megszüntetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.