Csere

Lemondott Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet rektora

Oktatói munkáját intézetvezető egyetemi tanárként továbbra is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja.

2018.07.04 09:05MTI

Patyi András 2018. augusztus 31-ei határidővel benyújtotta lemondását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektori vezetői megbízásáról - közölte az egyetem a honlapján.

A közlemény szerint Patyi András a fenntartói testület múlt pénteki ülésén adta be lemondását, és kérte a testületet, hogy kezdeményezze Áder János köztársasági elnöknél a rektori megbízatás alóli felmentését. A testület a lemondást tudomásul vette és egyben döntött az új intézményvezetői pályázat kiírásáról.  

Az új rektorról az egyetem szenátusa véleményezését követően szintén a testület dönt augusztus közepén.  

Patyi András oktatói munkáját intézetvezető egyetemi tanárként továbbra is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja - tették hozzá.  

Patyi András 2012. január 1-je óta vezeti az egyetemet. Aktívan részt vett az NKE létrehozásában, az egyetemi integráció megvalósításában és a Ludovika Egyetemi Campus megvalósításában. Második rektori ciklusára 2016 őszén kapott bizalmat az NKE szenátusától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.