Közszolgáltatás

Korszerűsítik a szekszárdi távhőrendszert

Szekszárdon 289 millió forintos beruházással korszerűsítik a távhőrendszert, a beruházásnak köszönhetően öt százalékkal csökken a városban a földgázfelhasználás.

2018.07.13 22:30MTI

A korszerűsítéshez a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból ötven százalékos támogatást nyert el.

Az idén kezdődő és jövő év végéig befejeződő beruházás keretében kazánokat korszerűsítenek, nyolc hőközpontot újítanak fel, és a belvárosban 300 méter hosszan vezetéket cserélnek - közölte a város polgármesteri kabinete az MTI-vel.

A kazánok rekonstrukciójával évente mintegy 250 ezer köbméterrel csökken majd a földgázfelhasználás. A vezetékcserével felére csökken az érintett szakasz hővesztesége, és a hőközpontok a felújítás után húsz százalékkal kevesebb villamos energiát fogyasztanak.

A kabinet tájékoztatása szerint a vezetékcserével, illetve az 1845 lakás számára fűtési és használati meleg vizet biztosító hőközpontok rekonstrukciójával jelentősen nő a távhőrendszer üzembiztonsága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.