Egészségügy

Vért köpött, mégis hazaküldték a kórházból - pár nap múlva meghalt a férfi

Pár nappal születésnapja előtt hunyt el a mátraszentimrei férfi.

2018.07.28 09:28ma.hu

Illés Tamás a munkahelyéről ment egy nyugat-magyarországi kórház sürgősségijére. Igencsak rosszul volt: vért köpött és hányt - írja a Blikk. A kórházban megvizsgálták, majd azt mondták, tüdőgyulladása van, és elküldték azzal, hogy keresse fel háziorvosát. A férfi három nap múlva, nem sokkal az 50. születésnapja előtt meghalt.

"Szombaton már nem volt vizelete, 65 volt mindössze a vérnyomása, a bőre pedig elszíneződött. Mentőt hívtunk hozzá. Egy másik, területileg illetékes kórházba vitte a szirénázó autó, ahol megállapították: vérmérgezést kapott a bakteriális tüdőgyulladás miatt, amit ha időben észrevesznek, még meg tudják menteni Tamást. Így viszont már nem tudtak segíteni rajta" - mesélte Tamás testvére a lapnak.

Az Illés-család szerint a kórházi papírokon látszik, hogy észlelték a súlyos tüneteket, ám ahelyett, hogy az ilyen esetben kötelező, további vizsgálatokat elvégezték és befektették volna, elküldték a kórházból a háziorvosához a férfit.

"Felvettük a kapcsolatot az érintett intézménnyel, bízom abban, hogy a belső vizsgálat eredménye alapján peren kívül meg tudunk egyezni a kórházzal, illetve annak biztosítójával – magyarázta a lapnak dr. Ábrahám László orvosi műhibákra szakosodott ügyvéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.