Nem vár jelentős adócsökkentést a kormánytól

Tölgyessy Péter: a populizmus az adóoldalon jelent meg

Nem vár jelentős adócsökkentést a kormány adóprogramjától Tölgyessy Péter. Gyurcsány Ferenc kormányfő elment a politikai maximumig, a jelenlegi helyzetben már nem képes másutt jelentős megtakarításokat elérni, és ezen az áron adót csökkenteni, mert az már veszélyeztetné az MSZP nagypárti létezését, véli Tölgyessy.

2008.12.08 10:46Magyar Rádió

A pártok néhány évvel ezelőtt az államháztartás kiadási oldalán ígérgettek. Ebből nagy túlköltekezés lett. A populizmus, az ígérgetés, hazudozás most az adóoldalon jelent meg. Különösen a kis pártok, amelyeknek nincs közvetlen kormányzati felelősségük, járnak élen ebben a dologban. Az MDF és az SZDSZ, amelyeknek semmi sem drága, nem kell félniük attól, hogy holnap az ő nyakukba varrják, hogy nem mondtak igazat. 

Mindig elmondhatják, hogy ha másképp csináltuk volna, akkor sokkal több adót lehetett volna csökkenteni. Az MSZP mostanra lényegében kimondja, hogy nagyon nem lehet csökkenteni, és a Fidesz is sokkal óvatosabb, mondta Tölgyessy. Az alkotmányjogász úgy számol, hogy az adócsomag legfeljebb az SZDSZ kedvéért bővülhet még valamelyest, hogy a liberális párt szavazza meg az adótörvényeket és a költségvetést, igazán jelentős változás azonban biztosan nem lesz, pedig egyre rosszabb helyzetbe kerülünk a térségi adóversenyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.