Illegális bevándorlás

Előzetesben egy bolgár embercsempész

A Kecskeméti Járásbíróság elrendelte egy embercsempészéssel gyanúsított 34 éves bolgár férfi előzetes letartóztatását, a döntés nem jogerős.

2017.08.30 16:17MTI
hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indítványozta a bolgár állampolgár előzetes letartóztatását. A férfinek 2015 júniusában a hetvenegy ember halálát okozó úgynevezett parndorfi ügy bűnszervezetének vezetői adtak megbízást arra, hogy pénzért három embercsempész sofőrt Bulgáriából Magyarországra hozzon, két esetben pedig az embercsempészeket előfutóként kísérje. A három embercsempész közül kettőt ő vett rá arra, hogy pénzért vigyenek a szerb-magyar határt illegálisan átlépő embereket Nyugat-Európába. Az utolsó szállításnál utóbbiak egyikét Magyarországon elfogták, a 34 éves gyanúsított azonban visszament Bulgáriába.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a parndorfi ügytől elkülönített nyomozást folytat bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt a 34 éves bolgár férfi ellen, akit nemzetközi és európai elfogatóparanccsal sikerült elfogni. A férfit augusztus 28-án adták át a bolgárok a magyar hatóságoknak.

Az NNI a férfit őrizetbe vette és bűnszervezetben, a csempészett személyek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Az ügyészség szerint a gyanúsított előzetes letartóztatása főként azért indokolt, mert a várhatóan magas büntetési tétel miatt a külföldi állampolgárság esetleg megszökne vagy elrejtőzne.

A Kecskeméti Törvényszék azt közölte, hogy a férfi nem azonos a pandorfi ügy még szökésben lévő bolgár vádlottjával.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.