Feketepiac

Montenegróban már 50 euróért is lehet illegális fegyvert vásárolni

Az illegális fegyverek többsége Albániából, Koszovóból, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából kerül Montenegróba.

2017.08.30 00:30MTI

Montenegróban már akár ötven euróért is lehet illegálisan fegyvert vásárolni, de az ár háromezer euróig is terjedhet, s a választékban mintegy tizenötféle eszköz szerepel - jelentette a CdM.me montenegrói hírportál.

A portál információi szerint számos alvilági leszámolásnál és gyilkosságnál használnak ismeretlen eredetű fegyvert, amelyre a tulajdonosának nincs is engedélye. A fegyverek között házi készítésű pisztolyt is találtak már, ám az elkövetők inkább a robbanószerkezeteket készítik otthon.

A CdM.me szerint az alvilági leszámolásoknál - ahol a gyilkosságot általában Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából vagy a térség más országából érkező profi bérgyilkosok követik el - a közelmúltig a távcsöves puska volt a legnépszerűbb fegyver, ám egyre gyakrabban használnak robbanószereket vagy pisztolyt.

A portálnak egy neve elhallgatását kérő nyilatkozó elmondta, hogy információi szerint egy riasztópisztolyt már 50 euróért (körülbelül 15 ezer forint), a Kalasnyikovként ismert AK-47-es gépkarabélyt 150-300 euróért (45-90 ezer forint), egy Glockot legfeljebb 1500 euróért (456 ezer forint), egy Magnum 357-est pedig 3000 euróért (912 ezer forint) lehet megvásárolni a feketepiacon. Emellett vásárolható lőszer és robbanószerek gyártásához használható felszerelés is - írta a CdM.me.

Az illegális fegyverek többsége Albániából, Koszovóból, Bosznia-Hercegovinából és Szerbiából kerül Montenegróba, de az is elfordult már, hogy az Adria-parti kis állam adta tovább a fegyvereket a szomszédos országokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.