Bűnügy

Magyar állampolgárságot ígért a csaló

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki pénzért ígért segítséget a magyar állampolgárság megszerzéséhez magyarul nem beszélő szerbiai lakosoknak.

2017.03.10 13:21MTI

Serfőző Katalin, a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője közölte, a férfit befolyással üzérkedés és közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a jogvégzett férfi azt a látszatot keltette a közvetítőn keresztül hozzá forduló nyolc szerb állampolgárnál, hogy ismeretsége révén el tudja érni az ügyintézőnél kérelmük befogadását, azt, hogy ne tegyék kérdésessé magyar nyelvtudásukat, amelynek hiányában elutasítanák kérelmüket. A férfi közreműködéséért pénzt kért, noha ténylegesen nem volt befolyása az ügyintézés menetére.

A férfi hat esetben - szintén pénzért - abban is közreműködött, hogy saját, valamint egy ismerősének szegedi ingatlanaiba szerb származású magyar állampolgár, de külföldön élő embereket jelentett be, miközben ténylegesen nem laktak ott.

A férfi így összesen 1300 euró bevételhez jutott.

Az ügyészség öt szerb állampolgárral szemben befolyás vásárlásának bűntette miatt emelt vádat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.