Bűnügy

Halálra gázolt egy fiatal nőt, majd elhajtott - akár hét és fél évet is kaphat

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt állítják bíróság el.

2017.03.09 13:10ma.hu
Fotó: MTI

Vádat emelt az ügyészség egy nő ellen, aki 2015 decemberében a budai rakpart Szabadság híd alatt szakaszán elütött egy fiatal nőt a zebrán, majd elhajtott a helyszínről. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a 31 éves nő gyorsan, 50 kilométer per óra helyett 65-70 kilométer per órával haladt, amikor a tragédia történt.

A gyalogos-átkelőhely baloldalán zajló forgalomról a vádlott a szemből érkező gépkocsik takaróhatása miatt nem tudott meggyőződni, ennek ellenére a korábbi, abszolút eltúlzott fenti sebességét egyáltalán nem csökkentette, és nem ellenőrizte, hogy a zebrán át kíván-e haladni gyalogos, akinek elsőbbséget kell biztosítania.

Ekkor lépett a zebrára az áldozat, akit a sofőr a fenti okok miatt nem vett észre, és fékezés nélkül elütötte, majd továbbállt. Tárgyalását lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt várja. Ha bűnösnek találják, hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.