Őrizetben a halálos gázolás vétkesei

Ivott, drogozott és nem volt jogsija a gázolónak

Őrizetbe vette a rendőrség azt az autóst, aki tegnap hajnalban halálra gázolt egy járókelőt Debrecenben. A baleset vétkese mellett őrizetbe került a férfi utasa, az autó tulajdonosa is, aki úgy engedte át barátjának a kocsi vezetését, hogy tudta, az illető ivott, drogozott és jogosítványa sincs.

2016.06.02 07:15MTI

A hajdúsági megyeszékhely rendőreit szerdán hajnalban, nem sokkal három óra előtt mentősök értesítették arról, hogy a Böszörményi úton egy személygépkocsi elgázolt két gyalogost, s az egyikük a helyszínen életét vesztette. A helyszínre érkező rendőrök a szemle során megállapították, hogy a Volkswagen eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról, így gázolta el az ott tartózkodó négyfős társaság két tagját. A gépkocsi sofőrjével szemben a rendőrök alkoholszondát és kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak; mindkettő pozitív érteket mutatott, valamint kiderült az is, hogy a 27 éves helyi lakos soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök azt is megállapították, hogy a kocsi tulajdonosa a 37 éves utas volt, aki úgy engedte át a jármű vezetését barátjának, hogy tudomása volt arról: társa előzőleg ivott és drogozott is. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, halálos baleset gondatlan okozása, illetve járművezetés tiltott átengedése, továbbá kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.