Bűnügy

Közérdekű munkára és pénzbüntetésre ítélték az aláírásgyűjtőt lefejelő férfit

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé az olimpiaellenes népszavazási kampány egyik aláírásgyűjtőjét lefejelő férfit, a vádlottat 250 óra közérdekű munkára és 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság elsőfokon.

2017.03.10 12:34MTI

Az ügy sértettje - aki egyébként önkormányzati képviselő - még február 11-én a délelőtti órákban gyűjtött aláírásokat kollégájával a Rákóczi térnél felállított standnál a budapesti olimpia rendezése ellen, mikor az ittas állapotban lévő, 26 éves vádlott elhaladt mellettük, és - nem a politikai tevékenységgel összefüggésben - megjegyzést tett rájuk.

Ez követően a férfi egy közelben lévő másik standhoz ment, majd visszafordult, a sértetthez lépett és lefejelte. A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, azonban a támadó utána ment, és még egy alkalommal lefejelte.

A helyszínre érkező rendőrök előállították a férfit. A rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban pénteken bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 250 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 50.000 forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a főügyész.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész hozzátette: az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása végett. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.