Tisztújító

Szél Bernadettet és Hadházy Ákost választották meg az LMP társelnökeinek

Újraválasztotta az LMP kongresszusa a párt két jelenlegi társelnökét szombaton, így továbbra is Szél Bernadett és Hadházy Ákos töltik be a posztot.

2017.01.14 15:14MTI

Szél Bernadett a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházy Ákosnak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.

Gál József, a párt szóvivője elmondta azt is: a kongresszus az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.

Hadházy Ákos (MTI/Koszticsák Szilárd)

A kongresszus délután döntött a párt országos elnökségének további tagjairól is: bizalmat kapott Ungár Péter, Ábrahám Júlia, Ferenczi István, Jancsó Andrea, Schmuck Erzsébet, aki az LMP országgyűlési frakciójának vezetője és Komlósi Csaba.

Az országos elnökség - melynek a két társelnök és a titkár is tagja - másfél évre kapott megbízatást.

A döntés értelmében kikerült az elnökségből az eddigi titkár, Vida Attila, aki nem is indult újra e tisztségért. Kikerült továbbá Keresztes László Lóránt, Lengyel Szilvia - akinek az országos elnökségi tagsága az Ökopolisz Alapítványban betöltött vezető tisztségével összeférhetetlenné vált -, valamint Gál József.

A párt a kongresszuson politikai nyilatkozatot fogad el, emellett az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.