Pénz beszél

LMP: amit csak lehetett, elrontott a kormány az uniós források elosztásakor

Az ellenzéki párt szerint a rendszert a korrupció, a koncepció hiánya, a kiszámíthatatlanság, a függőség és a rossz intézményrendszer jellemzi.

2016.11.28 13:46MTI
Fotó: MTI

Az LMP szerint a kormány mindent elrontott, amit csak el lehetett rontani a 2014 és 2020 közötti európai uniós források elosztásánál, a rendszert a korrupció, a koncepció hiánya, a kiszámíthatatlanság, a függőség és a rossz intézményrendszer jellemzi.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: pártja a kiszámíthatóság növelése érdekében hosszú időn át futó programok segítségével osztaná ki a forrásokat.

Az LMP növelné a pénzfelhasználás átláthatóságát, a kis- és közepes vállalkozások megerősítése érdekében kisebb összegű, de automatikusan járó normatív támogatást nyújtana számukra. Emellett csak olyan beruházáshoz biztosítanának forrásokat, amelyek nem növelik, hanem csökkentik a támogatott közösségek jövőbeli terheit, a forrást nyújtó intézményrendszert pedig úgy alakítanák át, hogy csökkenjen a hatalomkoncentráció.

Schmuck Erzsébet a korrupciót nevezte a legnagyobb problémának - "a pénzek nagy részét ellopják" -, fogalmazott.

 Kifogásolta, hogy a kormányoldal már többször visszautasította az LMP kezdeményezését, amely évente kétszer számoltatná be az európai uniós források felhasználásáért felelős minisztert az Országgyűlés előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.