Foglalkoztatás

LMP: Stadionépítés helyett inkább a közmunkások bérét emeljék

Szél Bernadett szerint 200 ezer közmunkásnak semmilyen esélyt nem biztosítanak arra, hogy kitörjenek a nyomorból.

2016.12.22 12:14MTI
Fotó: MTI

Az LMP felszólította a kormányt, hogy stadionépítés helyett a közmunkások bérének növelésére fordítsa azt a 40 milliárd forintot, amelyet a közelmúltban a foglalkoztatási alapból vontak el sportcélú fejlesztésekre.

Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a Fidesz az elmúlt hat évben olyan országot épített, amelyben a munkának nem maradt becsülete, emellett 200 ezer közmunkásnak semmilyen esélyt nem biztosítanak kitörni a nyomorból.

Kiemelte, miközben a kabinet "arról hazudozik, hogy véget ért az alacsony bérek korszaka", a közmunkások jövőre is havi nettó 53 ezer forintot keresnek majd. Az LMP ezért ismét felszólítja a kormányt, tegye adómentessé a minimálbért, amelynél senki, még a közmunkások se kereshessenek kevesebbet - fejtette ki Szél Bernadett.

Hadházy Ákos, az LMP másik társelnöke egy 2013. december 22-i esetről számolt be, amelyben a somogyi Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakközépiskola akkori igazgatója, 40-40 ezer forint értékben ajándékozott vadhúst Simon Attila Istvánnak, aki akkor a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt, valamint titkárságvezetőjének.

Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy egy havonta 8-900 ezer forintot kereső államtitkár "éléskamraként használ" egy oktatási intézményt, miközben például a közmunkásoknak az említett ajándék értékénél alig nagyobb összegből kell biztosítaniuk teljes havi megélhetésüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.