Illegális bevándorlás

Fél nap alatt több mint százötvenen próbáltak illegálisan Magyarországra jutni

Hétfőn, a nap első felében, 154 ember próbált meg az ország területére illegálisan bejutni a magyar-szerb határon.

2016.12.26 15:59MTI
Fotó: AFP

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a rendőrök és katonák 71 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra, 83 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.