Bűncselekmény

Vádat emeltek a veszprémi kábítószer-termesztők ellen

Több mint másfél éven keresztül termesztettek marihuánát egy 150 négyzetméteres, bérelt belvárosi irodában.

2016.11.22 12:23MTI

Veszprém egyik belvárosi irodahelyiségében állított elő marihuánát két férfi, az ügyészség vádat emelt ellenük - áll a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, az ügyészség kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a két veszprémi férfi ellen, akik több mint másfél éven keresztül "termesztettek marihuánát" egy 150 négyzetméteres, bérelt belvárosi irodában.

A vádirat szerint a helyiséget az ingatlanközvetítőként dolgozó idősebb tettes közreműködésével bérelte ki a tulajdonosnak álnéven bemutatkozó másik elkövető egy nem létező szlovák cég nevében. A férfiak szándékát nem ismerő tulajdonos kérésükre még a szerződés megkötése előtt korszerűsítette az irodát, a növények termesztéséhez szükséges új elektromos hálózatot építve.

A férfiak ezt követően a növények folyamatos termesztésére rendezkedtek be a magasföldszinti irodában, kiépítve az ehhez szükséges fénytechnikai, szellőző- és öntözőrendszert. Az irodában 2015 áprilisa és decembere között mintegy 500 tő növényt termesztett a két elkövető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.