35-en betegedtek meg

Szalmonellafertőzés miatt látogatási tilalom van a táplánszentkereszti idősek otthonában

Látogatási tilalom van érvényben a táplánszentkereszti idősek otthonában szalmonellafertőzés gyanúja miatt. Stánicz Éva tiszti főorvos az MTI-nek hétfőn elmondta: az intézményben 35-en betegedtek meg, 14 idős embert kórházban ápolnak.

2008.11.17 09:50MTI

A tiszti főorvos közölte: az első szalmonellagyanús megbetegedéseket a múlt hét elején jelentették két intézményből. A szombathelyi Brenner János Általános Iskolában egyik napról a másikra 85-re emelkedett a hiányzók száma, közülük hatvanan azonos gyomor- és bélpanaszokról számoltak be. A mintáknak egy részében kimutatható volta szalmonella. A gyerekek közül senkit nem kellett kórházba utalni. 

Stánicz Éva hangsúlyozta: a két intézmény számára nem egy helyen főznek, így arra gyanakszanak, hogy valamelyik nyersanyagban volt a kórokozó; ezt a Vas Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Állomás szakemberei vizsgálják. Újabb megbetegedések az elmúlt hét közepe óta nem történtek, így kimondható, hogy a járvány kialakulását már megelőzték, a kórházban ápolt betegeket is folyamatosan engedik haza. Az idősek otthonában azonban elővigyázatosságból néhány napig még fennmarad a látogatási tilalom - tette hozzá a tiszti főorvos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.