144-en betegedtek meg az EU-ban

Szalmonella-fertőzési lánc az EU-ban

Fertőzött húskészítményekhez kapcsolható szalmonella-fertőzés miatt legalább 144-en betegedtek meg az EU-ban, főként Nagy-Britanniában és Írországban - közölték uniós egészségügyi illetékesek.

2008.08.28 11:12MTI

Az európai betegség-ellenőrzési és -megelőzési központ tudomása szerint a fertőzött hústermékeket már kivonták a piacról, de korábban ezek valószínűleg Finnországban, Franciaországban és Svédországban is okoztak megbetegedéseket. A stockholmi székhelyű intézet nem részletezte a fertőzés forrását, de közölte, hogy együttműködik az EU különböző országaival, hogy a megbetegedések eredetét kivizsgálja. 

A szalmonella, amely hasmenést, lázat és hasi görcsöket okoz, igen gyakori élelmiszerfertőzés, de az időseknél, gyermekeknél és általában gyenge védekezőképesség esetén, életveszélyes is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.