1956

Schmidt Mária: a szabadság nem magától értetődő

Azért kell emlékezni 1956-ra, mert az egész Kádár-rendszerben, harminchárom éven keresztül csak hazudtak a forradalom eseményeiről.

2016.11.06 05:29MTI

A jelenleg tapasztalható szabadság nem magától értetődő: voltak olyan időszakok, amikor nem rendelkeztek vele a magyarok - jelentette ki az 1956-os emlékbizottság társelnöke az M1 aktuális csatornán péntek este, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának hatvanadik évfordulóján.

Schmidt Mária azt mondta, azért kell emlékezni 1956-ra, mert az egész Kádár-rendszerben, harminchárom éven keresztül csak hazudtak a forradalom eseményeiről, és azt próbálták meg elhitetni az emberekkel, hogy nem lehetnek büszkék a szabadságharc hőseire.

Hatvan éve a magyarok úgy érezték, elegük van a rendszerből. Kétségbeestek, hogy mindent elvesznek tőlük, ezért ragadtak fegyvert a szovjetekkel szemben - mondta a történész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.