UNICEF

A szigorúbb gyermekvédelmi törvény önmagában nem hoz változást

Erre akkor lehet esély, ha sikerül a segítőszakma részére is segítséget allokálni.

2016.10.30 21:30MTI
hirdetés

A szigorúbb gyermekvédelmi törvény önmagában nem hoz majd változást, erre akkor lehet esély, ha sikerül a segítőszakma részére is segítséget allokálni - vélekedett az UNICEF Magyar Bizottságának gyermekjogi szakértője.

Gyurkó Szilvia erről a Fidesz által szerdán előterjesztett gyermekvédelmi törvény módosításáról szóló javaslattal kapcsolatban beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában. A szakértő példaként említette, hogy 2015-ben Angliában szintén szigorították a gyermekvédelmi törvényt, azonban a büntetőjogi felelősség meghatározása mellett, a gyerekvédelmen belül volt egy nagyon komoly forrásmegerősítés. Ennek célja, hogy legyen elég családokkal foglalkozó szakember, ők kapjanak kellő felkészültséget ahhoz, hogyan úgy tudjanak a családok közelébe menni, hogy nincs szükség erőszakra, szigorításra és büntetésre - emelte ki a szakértő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.