Társadalom

A katasztrófaövezetben élő gyerekek tanulását támogatja az EU és az UNICEF

A világ összes iskoláskorú gyerekének negyede él jelenleg a 35 katasztrófa, vagy válság sújtotta országban.

2016.05.30 03:29MTI

A konfliktuszónákban és katasztrófaövezetekben élő gyerekek oktatásának fontosságára hívja fel a figyelmet az Európai Unió és az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) EmergencyLessons nevű kampánya.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti: a közösségi média figyelemfelhívó, szemléletformáló kampányának célja, hogy mondanivalója eljusson 20 millió európai fiatalhoz és arra ösztönözze őket, szólaljanak fel olyan gyerekek és kamaszok millióinak nevében, akiknek akadályozzák az oktatását.

A kampány olyan katasztrófa sújtotta országokban élő gyerekek körülményeire és tapasztalataira hívja fel a figyelmet, mint Ukrajna, Irak, Nepál és Csád. Az érintettek bemutatják személyes történeteiket arról, milyen nagy utat kell megtenniük az oktatásért.

A szervezet tájékoztatása szerint a világ összes iskoláskorú gyerekének negyede él jelenleg a 35 katasztrófa, vagy válság sújtotta országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.